maandag 20 mei 2013

'Woekerpolisbeleid overheid faalt'

Chronisch zieke mensen met een woekerpolis ondervinden grote problemen als ze van hun polis af willen. Zij kunnen zich elders niet of alleen tegen een forse premieverhoging verzekeren. Nederland telt ongeveer 4,5 miljoen mensen die chronisch ziek zijn, waaronder 1 miljoen diabetici en ruim 1 miljoen hartpatiƫnten. Veel van deze mensen zijn boven de 50 jaar. Deze groep wordt extra hard getroffen doordat het flankerend beleid van de overheid faalt.
Het is voor zieke mensen vrijwel onmogelijk om van hun polis af te komen en naar een goedkopere verzekeraar over te stappen. Dit komt doordat het overlijdensrisico elders niet meer is te verzekeren. Als het nog wel kan, dan moet er fors worden bijbetaald. De Vereniging Woekerpolis.nl heeft onderzoek gedaan naar het onder regie van de overheid ontwikkelde flankerende beleid inzake woekerpolissen. Dit beleid is opgesteld om ervoor te zorgen dat de problemen met woekerpolissen worden opgelost. Uit het onderzoek is gebleken dat het beleid ernstig tekortschiet. Verzekeraars laten hun klanten in de kou staan. Deze onthullingen komen vanavond aan bod in de uitzending van TROS Radar om 20.30 uur op Nederland 1.
Mr. Pieter Lijesen, voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl: "Het wordt tijd dat de Minister van Financiƫn, Jeroen Dijsselbloem, gewoon ruimhartig toegeeft dat het flankerend beleid niet werkt en er iets aan doet om de mensen die extra kwetsbaar zijn, tegemoet te komen." De vereniging komt op voor gedupeerden door middel van het voeren van collectieve procedures tegen verzekeraars. Consumenten kunnen gratis lid worden van de vereniging via www.woekerpolis.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.