Alle kleine beetjes helpen. Vrijwilligers die met de collectebus de deuren langsgaan, zorgen samen voor een miljoenenopbrengst. Maar dan moet er wel net kleingeld in huis zijn als de collectant aanbelt. Goede doelen gaan nu ook op pad met een pinapparaat.
Pinnen mag. Nu ook bij de collecte. De grote landelijke goede doelen gaan dit jaar ook met pinapparaten langs de deur. Elk jaar gaan er in Nederland honderdduizenden vrijwilligers op pad met de collectebus. De grote goede doelen halen zo jaarlijks in totaal rond de 50 miljoen euro op. Maar consumenten hebben steeds minder contant geld in huis.
.
“Collectanten horen vaak van mensen dat ze geen kleingeld in huis hebben”, zegt Anoek Smith van Stichting Collectenplan, de belangenorganisatie voor alle 26 landelijk collecterende goede doelen. Pinnen is een breed geaccepteerd betaalmiddel in Nederland, stelt ze. Het afgelopen najaar hebben de Dierenbescherming en het Prinses Beatrix Spierfonds al een test gedaan met betalen met de pinpas. Daarbij kwam ongeveer 20 procent van de opbrengst uit een pintransactie. Smith: “Met de contante collecte gaan we uit van een gemiddeld geefbedrag van 1 euro per donateur. In de pilot was dit omhooggegaan naar 5 euro bij pinbetalingen. Dat is een mooie stijging.”
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.