woensdag 9 december 2015

9000 banen weg bij Rabobank

Bij de Rabobank moeten 9000 banen verdwijnen. Dat heeft de bank vandaag bekend gemaakt tijdens de toelichting op de strategische koers die de bank wil inzetten. Rabobank wil als klantgerichte coöperatieve bank 'dichterbij dan ooit zijn voor klanten, leden en maatschappij'.

In de periode 2016-2018 zal het aantal arbeidsplaatsen met 9.000 dalen, hoofdzakelijk in de back-office en ondersteunende diensten van de bank. Deze reductie vindt plaats in aanvulling op de bestaande programma’s, waarmee nog een resterende daling van 3.000 arbeidsplaatsen gemoeid is. De aanvullende reductie van 9.000 arbeidsplaatsen zal gefaseerd verlopen en Rabobank zal in nauw overleg met de medezeggenschap en vakorganisaties zorgdragen voor een zorgvuldig verloop van het proces. 

Rabobank vormt vanaf 1 januari 2016 één coöperatieve Rabobank, met één bankvergunning en één jaarrekening. De ledenraden van alle 106 lokale Rabobanken stemden op 2 december al in met de nieuwe structuur. Met de combinatie van wijziging in de besturing en de nieuwe strategische koers zet Rabobank in op drie belangrijke prioriteiten voor de komende jaren: excellente klantbediening, een flexibele en nog sterkere balans en een verbetering van de financiële resultaten.

Rabobank speelt met deze strategische koers naar eigen zeggen blijvend in op maatschappelijke ontwikkelingen die zowel kansen als uitdagingen bieden, zoals veranderend consumentengedrag, technologische ontwikkelingen, financiële innovatie, toegenomen concurrentie, een complex economisch kader en aangescherpte kapitaaleisen. Rabobank kiest in het licht van deze veranderingen met haar structuurwijziging en strategie vol overtuiging voor een coöperatief klantbedieningsmodel.

De Rabobank wil haar positie versterken als bank die het meest dichtbij de klant is en wil een betekenisvolle coöperatie zijn die op lange termijn succesvol is voor leden, klanten, medewerkers en de maatschappij waarin de bank opereert.

Rabobank investeert komend jaar in verschillende nieuwe vormen van contactpunten, in aanvulling op de huidige bankkantoren. Hier wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van mobiele adviespunten, pop-up stores en advies aan huis. Volgend jaar zullen er enkele honderden worden geïntroduceerd.

De dienstverlening aan bedrijven wordt uitgebreid naar financieel regisseurschap, waarmee Rabobank een breder palet aan financieringsbehoeften van ondernemers kan bedienen. Zo is dit jaar gestart met een samenwerking met het crowdfunding platform Fundipal. Ook bij institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in investeringen in onze Nederlandse en Food & Agri-klanten treedt de Rabobank vaker op als intermediair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.