Meer dan driekwart van alle Europese betalingen zijn nu contactloos. Dit blijkt uit data van betaaltechnologiebedrijf Mastercard. De belangrijkste redenen die hiervoor genoemd worden zijn gebruiksgemak en hygiëne.
Europese consumenten noemen gebruiksgemak (85 procent) en hygiënische redenen (81 procent) als belangrijkste redenen om permanent over te stappen op contactloze betalingen voor dagelijkse aankopen. Ze zijn zich door de coronapandemie meer bewust geworden van de hygiënische risico’s van contant geldgebruik. Dit geldt ook voor bijna de helft van de Nederlanders.
Contactloze betalingen worden verreweg het meest gedaan in supermarkten (87 procent), gevolgd door apotheken (54 procent) en detailhandel (48 procent).
Uit het onderzoek blijkt dat het cashgebruik van 42 procent van de Europeanen tijdens de coronapandemie is afgenomen. Bijna een op de vijf maakt zelfs helemaal geen gebruik meer van contant geld. Daarnaast vindt driekwart van de Europeanen dat een einde van de pandemie geen reden is om af te stappen van contactloze betalingen.
Vergeleken met de rest van Europa wordt in Nederland nog minder contant betaald. Maar liefst 42 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan niet langer contant geld te gebruiken en 39 procent zegt vaker contactloos te betalen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.