Mobiele bank N26 deed onderzoek naar de spaardoelen van Nederlanders. Daaruit blijkt dat het meerendeel van de Nederlanders hun grote plannen voor 2020 niet konden voortzetten. Dit heeft ook impact op de financien: als gevolg heeft 38 procent van de Nederlandse consumenten besloten om hun gespaarde geld te besteden aan andere toekomstplannen.
De maatregelen die zijn genomen als gevolg van corona, hebben een grote impact gehad op de persoonlijke plannen van Nederlanders voor 2020. Voor meer dan de helft van de Nederlanders ging een belangrijke levensgebeurtenis of aankoop niet door. De meest voorkomende gecancelde plannen waren reizen naar het buitenland, een nieuwe baan en de aanschaf van een nieuwe auto. Daarnaast gaf een deel aan graag dit jaar een schuld af te willen betalen, of juist te verhuizen naar een nieuw huis.
Driekwart van de Nederlanders had zelfs al geld gespaard voor plannen in 2020 die uiteindelijk niet konden doorgaan. Het gemiddelde bedrag dat opzij was gezet was 2489.80 euro.
Hoewel de meesten hun plannen simpelweg uitstellen en dat bedrag nog steeds bewaren voor hetzelfde doel, geeft 38 procent procent aan dat ze hun spaargeld nu ergens anders aan uit zullen geven na noodgedwongen hun plannen te hebben geannuleerd. Ze doen dit het liefst aan klussen in huis, een nieuwe auto of aan een vakantie.
Niet iedereen had de optie om hun spaargeld te bewaren of ergens anders aan uit te geven. Nagenoeg vier op tien Nederlanders geeft aan geld te hebben verloren doordat plannen niet doorgingen en ze hun geld niet terug konden krijgen. Gemiddeld gaat het om een bedrag van 707.29 euro dat ze niet meer terug zien.
Nederland staat in de top 3 van consumenten die het meeste geld hebben verloren. Duitsers werden het hardst getroffen en verloren gemiddeld 995,06 eurp voor geannuleerde plannen, gevolgd door BelgiĆ« (€ 750,27) en Nederland (€ 707,29).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.