Group-IB, wereldwijd actief in cybersecurity, komt met een nieuw type cybersecurityoplossing voor het bedrijfsleven. Dit is het resultaat van de evolutie van de eigen productlijn voor high-tech crime investigation en cyberattack prevention en bestaat uit twee innovatieve oplossingen: Threat Hunting Framework (THF) en Threat Intelligence & Attribution (TI&A).
Deze twee applicaties zijn innovatief met elkaar verbonden binnen één slim ecosysteem dat in staat is om gerichte aanvallen op organisaties automatisch te stoppen. Deze suite voorziet beveiligingsteams van tools om individuele gebeurtenissen te koppelen, dreigingen te kwalificeren, kwaadaardige code meteen te analyseren en daarmee direct te reageren op cyberincidenten.
THF en TI&A zijn het resultaat van jarenlang onderzoek naar de ontwikkeling van hightechproducten voor threat hunting en research. Group-IB is het eerste bedrijf dat een nieuw type cybersecurityoplossing aanbiedt. Threat Intelligence & Attribution is ontworpen om een cyber threat kaart voor een specifiek bedrijf te creëren en te personaliseren, om individuele cybersecurity gebeurtenissen in real time te linken en aanvallen toe te schrijven aan een bepaalde dreigingsactor.
De andere innovatie van Group-IB is het Threat Hunting Framework - een systeem voor IT- en OT-netwerken dat beschermt tegen onbekende dreigingen en gerichte aanvallen, jaagt op dreigingen van binnen en buiten de organisatie. Ook ondersteunt deze suite bij het onderzoeken van en reageren op cybersecurityincidenten en bij het minimaliseren van de impact ervan. Al met al vertegenwoordigen de oplossingen een nieuw slim cybersecurity ecosysteem dat door Group-IB werd onthuld tijdens CyberCrimeCon 2020, een wereldwijde conferentie op het gebied van cybersecurity.
Volgens Hi-Tech Crime Trends 2020-2021, een rapport dat een analyse geeft van hightech-criminaliteit wereldwijd, is er in 2020 sprake van een ongekende toename van cybercriminaliteit. Analisten schatten dat de totale schade die bedrijven in 45 landen hebben geleden door ransomware bijna een miljard euro bedraagt. Ook Nederland blijkt kwetsbaar. Nederland is een van de zeldzame slachtoffers van botnets binnen banken en vanwege Brexit verhuisden veel internationale dienstverleners en tech bedrijven vanuit Londen naar Amsterdam, wat volgens Group-IB de kans op cyberaanvallen hier zal vergroten. Group-IB heeft dan ook de deuren van zijn Europese hoofdkantoor geopend in Amsterdam. Hier traint Group-IB niet alleen beveiligingsteams van Nederlandse banken en lokale politie, maar werkt ook samen met grote inlichtingendiensten als INTERPOL en Europol.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.