De prijs voor een standaard betaalrekening is de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 42 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De prijsstijging heeft invloed op de tevredenheid van consumenten. Vooral klanten van ABN Amro, Rabobank en ING zijn ontevreden over het prijskaartje van hun bank.
Consumentenbond vergeleek de huidige prijzen van 8 banken met de voordeligste betaalrekeningen van die banken in 2017. De prijs voor het goedkoopste betaalpakket met 1 betaalpas steeg gemiddeld met 51 procent. Een rekening op naam van twee personen met twee passen werd gemiddeld 32 procent duurder.
Bij Triodos Bank stegen de prijzen het hardst. Daar kostte een basisrekening voor 1 persoon in 2017 nog 28,20 euro. Inmiddels is dat 60 euro, een stijging van 113 procent. Klanten van Rabobank betalen voor hun DirectPakket nu 73 procent meer dan vijf jaar geleden. De prijs steeg van 15,60 naar 27 euro per jaar. ING verhoogde de prijs van het OranjePakket (zonder korting) met 1 betaalpas van 17,40 naar 28,20 euro, een prijsstijging van 62 procent.
Knab is de enige bank die de afgelopen vijf jaar zijn prijs niet verhoogde. Die bank rekent een tarief van 60 euro per jaar. Daarvoor krijgen klanten wel gratis twee creditcards en een extra betaalpas. Iets waarvoor ze bij andere banken extra moeten betalen.
Uit een enquĂȘte onder ruim 12.000 panelleden blijkt dat klanten van ABN Amro, ING en Rabobank het meest ontevreden zijn over de kosten die ze betalen en wat daar tegenover staat. Ongeveer een derde van hen geeft het prijskaartje van hun bank een onvoldoende.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.