'Een gouden spaarpot voor het nageslacht'
De zilvervloot is een bekend spaarprogramma voor kinderen, waarbij ouders of grootouders sparen voor (klein)kinderen. Spaargeld levert echter weinig rente op en inflatie holt de waarde uit.
'Goud heeft betere papieren, met een gemiddeld rendement van 8 procent in de laatste 50 jaar. Je hebt daarmee een natuurlijke langetermijnbelegging voor kinderen en kleinkinderen', stelt Reinoud Bogert, partner bij Doijer & Kalff.
Iets opzijzetten voor kinderen en kleinkinderen kent een lange traditie in Nederland. Zilvervloot sparen was daarbij uitermate populair in de jaren negentig en bestaat nog steeds. Ouders en grootouders storten hierbij periodiek een bedrag, waarbij het saldo op achttienjarige leeftijd aan de jonge spaarder wordt uitgekeerd. De jarenlang dalende rente, ondanks recente stijgingen nog steeds op een laag niveau, maakte deze spaarvorm echter minder interessant.
De goudprijs is de afgelopen weken weliswaar gedaald, maar volgens Bogert is dat juist een goed moment om met een langetermijnbelegging in goud te beginnen.
Naast het goede trackrecord voor goud, zijn de vooruitzichten voor het edelmetaal positief, zo stelt Bogert verder. 'Een van de grootste voordelen van fysiek goud, is dat het niet onderhevig is aan devaluatie, wat vaak het geval is bij geld op papier. Dit is de reden dat centrale banken nog steeds massaal goud in hun kluizen hebben liggen. Bovendien zie je een trend dat centrale banken over de hele wereld hun goudvoorraden aanzienlijk hebben uitgebreid. Doe zoals deze banken!'
Het Kalffjes-account geeft de mogelijkheid om een solide financiële basis te leggen voor (klein)kinderen, met het oog op het kopen van een huis, het betalen van een studie of het opbouwen van vermogen. Deelnemen kan vanaf 50 euro inleg per maand.
Geen opmerkingen:
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.