Rabobank verzelfstandigt het onderdeel dat de ID-wallet, genaamd Datakeeper, uitgeeft. Zo kunnen andere bedrijven en instellingen niet alleen de oplossing gebruiken, maar hier ook gezamenlijk vorm aan geven.
Met ID-wallets, zoals Datakeeper, kunnen consumenten hun persoonlijke informatie opslaan in een decentrale kluis en op een veilige en gemakkelijke manier delen met derden. De mogelijkheden zijn volgens de bank legio, variërend van leeftijdsverificatie, het opvragen van financiële gegevens of simpelweg het delen van adresgegevens. ID-wallets kunnen ook worden gebruikt om direct gegevens uit veelgebruikte databases, zogenaamde brondata, op te vragen. Voorbeelden hiervan zijn BRP-gegevens uit het basisregister of je arbeidshistorie bij het UWV.
Datakeeper is in 2017 ontstaan als een initiatief binnen de Rabobank, met als doel klanten in staat te stellen hun eigen identiteitsgegevens te beheren. Uiteindelijk evolueerde dit tot de ontwikkeling van de ID-wallet. Inmiddels maakt niet alleen Rabobank, maar ook andere bedrijven al gebruik van Datakeeper. Zo gebruiken verhuurbedrijven Datakeeper om identiteitschecks te doen en zetten woningcorporaties en hypotheekverstekkers Datakeeper in om inzage te krijgen in de financiële informatie van klanten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.