De Nederlandse banken beginnen het nieuwe jaar met een gezamenlijk online startpunt voor alle hulp bij bankzaken: Bankinformatiepunt.nl. Deze website is voor mensen die hun bankzaken niet of beperkt zelfstandig kunnen regelen en voor iedereen die deze groep daarbij ondersteunt. Met deze website brengen Nederlandse banken, Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken hun collectieve én individuele hulpverlening bij bankzaken onder de aandacht.
Bankinformatiepunt.nl is het nieuwste initiatief van de bankensector binnen hun gezamenlijke programma Toegankelijk Bankieren dat begin 2023 werd gelanceerd.
Ook voor hulpverleners en mantelzorgers
De nieuwe website is zo eenvoudig mogelijk opgezet. Desondanks zal niet iedereen die moeite heeft met dagelijkse bankzaken de uitleg en informatie op Bankinformatiepunt.nl kunnen vinden en begrijpen. De website richt zich daarom ook nadrukkelijk op mensen die ondersteuning bieden aan bankklanten die hun dagelijkse bankzaken niet zelfstandig kunnen regelen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die hun ouders helpen of aan professionals bij plaatselijke bibliotheken, buurthuizen, zorginstellingen en in het welzijnsdomein.
Bankinformatiepunt.nl is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Alliantie Digitaal Samenleven. De website voldoet aan hoge toegankelijkheidsnormen voor mensen met beperkingen. Daartoe is de website onder meer uitvoerig getest met ervaringsdeskundigen, gebruikers die zelf tot de doelgroepen behoren. De komende maanden wordt de website aangevuld met meer afbeeldingen en met video’s, om mensen die dat nodig hebben nog beter te helpen.
Programma Toegankelijk Bankieren
Binnen het programma Toegankelijk Bankieren werken banken samen met uiteenlopende publieke en maatschappelijke organisaties om digitale bank- en betaaldiensten toegankelijker te maken. Denk daarbij aan bibliotheken, belangenorganisaties van ouderen, mensen met een beperking, laaggeletterden en algemene consumentenorganisaties. Het programma zorgt, in nauwe samenwerking met genoemde organisaties, ook dat de beschikbare hulp en ondersteuning beter onder de aandacht komt bij mensen die moeilijk bereikbaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.