Met Koningsdag voor de deur, staat heel Nederland alweer te trappelen om naar de vrijmarkt te gaan. Dit is een drukke tijd in de Tikkie app. Sinds enkele jaren kunnen mensen gebruikmaken van een Tikkie QR-code waarmee geïnteresseerde kopers simpel en snel hun betaling doen. Gedoe met kleingeld is daardoor verleden tijd. Deze vorm van afrekenen is tijdens Koningsdag steeds populairder geworden. Zo zijn op Koningsdag in 2023 ruim 30 procent meer transacties gedaan via de QR-code van Tikkie dan in 2022. De verwachting is dat dit in 2024 nog verder oploopt. Tikkie ziet op Koningsdag zelfs een verzesvoudiging van de QR-code in vergelijking met een normale dag. Mensen worden steeds creatiever en verdienen niet alleen geld met de verkoop van spullen. Tikkie zag ook ondernemers die flink bijverdienden met het uitbaten van hun wc en straatmuzikanten die rondgingen met een pet met een Tikkie QR-code.
Gemiddeld betaalden Nederlanders voor hun Koningsdag-aankopen 13,11 euro via de Tikkie QR-code. Mensen gebruiken de betaalmethode niet alleen voor kleine betalingen (62% van de betalingen is onder de 10 euro en 41% onder de 5 euro), maar óók ook voor grotere betalingen. Zo’n 13% van de betalingen is boven de 25 euro. Aan de hand van de meest gebruikte Tikkie-omschrijvingen, kan Tikkie voorspellen aan welke zaken mensen het liefst geld spenderen tijdens Koningsdag:
1. Bier – hét drankje voor Koningsdag
2. Kleding - we tikken graag vintage kleding op de kop
3. Eten – lekker de maag vullen bij één van de eetkraampjes of foodtrucks
4. WC – hoge nood kan leiden tot een goede cashflow
5. Markt – spullen verkopen op de markt blijft een vaste traditie
Betalen via de QR-code is makkelijk voor jong en oud, zegt initiatiefnemer ABN. Via de app maak je een Tikkie aan, die je kan delen via het QR-code icoon. De koper scant de code met zijn of haar mobiel en betaalt direct via de eigen bank. De koper hoeft niet in iemands contacten te staan, waardoor betalen snel en gemakkelijk verloopt. Daarnaast is er een handige optie beschikbaar om een QR-code naar jezelf te mailen, uit te printen en op te hangen. Niet alleen bij een kraam waar spullen worden verkocht, maar bijvoorbeeld ook naast een muziek- of dansstand. Dit kan zowel voor vaste bedragen als voor een open bedrag. In dit laatste geval, kunnen gebruikers de code scannen en zelf een bedrag invullen om over te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.