Ads Top

Money Start en ING maken zich hard voor financiële educatie van jongeren

 

Money Start start in samenwerking met ING de landelijke campagne “Doe ff lekker niet”, gericht op de preventie van schulden bij jongeren. Jongeren kunnen na hun 18e verjaardag in de financiële problemen komen als ze shoppen met zorgtoeslag of met ‘buy now, pay later’- constructies. Of als ze de studiefinanciering uitgeven in de kroeg, dan wel een te duur telefoonabonnement afsluiten. Financiële educatie van jongeren is nodig om dit tegen te gaan.

De campagne van Money Start en ING springt hierop in, maakt jongeren bewust van mogelijke valkuilen en leert ze om geen schulden te maken. De campagne wordt vandaag gelanceerd in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Onderzoek van het Nibud laat zien dat 70 procent van de jongvolwassenen wel eens betalingsproblemen heeft. Uit recent onderzoek van incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn blijkt dat maar liefst twee op de vijf (40%) jongeren het afgelopen jaar weleens moeite heeft gehad met het betalen van een rekening. Bij een op de drie (33%) zorgde de zorgverzekering voor de meeste uitdaging, gevolgd door het betalen van de huur of hypotheek (24%). Maar liefst 26% van de jongeren heeft bovendien een schuld, los van de studieschuld of hypotheek.

Drie onderwerpen die extra aandacht krijgen zijn shoppen met de zorgtoeslag, meewerken aan pinpasfraude om snel geld te verdienen en de studiefinanciering uitgeven aan andere zaken. Daarnaast zijn er tien verschillende campagnevideo’s ontwikkeld die andere patronen belichten van schulden maken, zoals een contract tekenen voor je gelezen hebt wat er staat of je inkomen vergeten te melden bij toeslagen.nl. Op de campagnewebsite 18worden.nl is meer informatie te vinden voor jongeren over alle tien de onderwerpen, wat ze wel en niet moeten doen om zonder schulden te blijven na hun 18e verjaardag. Ook vinden jongeren hier meer informatie om financiële zorgen aan te pakken, handige checklists en doorverwijzingen naar hulpinstanties.
 
De campagne loopt vanaf 15 mei en wordt uitgezet via social media, digitale billboards in de buurt van scholen, via banken, scholen en gemeenten door het hele land om daarmee nog meer Nederlandse jongeren te kunnen bereiken. ING brengt de campagne onder de aandacht bij jonge klanten via de ING app.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.