Ads Top

Aantal transacties via Tikkie Zakelijk gegroeid met 25 procent

Het aantal transacties dat via Tikkie Zakelijk wordt verrekend is in het afgelopen jaar gegroeid met 25 procent. De laagdrempeligheid en het gebruiksgemak van zakelijke Tikkies verklaren de groei. Hiermee kan binnen enkele seconden worden betaald, waardoor rekeningen niet op een stapel belanden, maar meteen worden afgerekend.

Uit eigen data van betaaldienst Tikkie blijkt dat 80 procent van de zakelijke Tikkies binnen één dag en 61% zelfs binnen één uur worden betaald.

Onderzoek van Tikkie naar de betaalvoorkeuren van zakelijke facturen laat zien dat er een duidelijke verschuiving zichtbaar is tussen verschillende generaties. Handmatig overmaken verliest - vooral onder jongeren - steeds meer terrein. De jongere leeftijdsgroepen zijn overtuigd van het gemak van betaallinks, zoals Tikkie; van de dertigers ziet 72 procent de opkomst van zakelijke Tikkies als een positieve ontwikkeling en betaalt 45 procent facturen het liefst via een zakelijke Tikkie.

Uit het onderzoek blijkt dat 77 procent van de respondenten onder de 30 jaar aangeeft een factuur sneller te betalen wanneer dit op een laagdrempelige manier mogelijk is. Ook in de leeftijdsgroepen 31-39 en 40-49 geeft respectievelijk 72 en 53 procent aan dat dit een rol speelt bij het sneller betalen van een factuur. Opvallend is dat ook oudere leeftijdsgroepen aangeven dat gemak een belangrijke factor is bij het snel betalen van een factuur. Dat mensen boven de 50 jaar tegelijkertijd aangegeven een factuur het liefst handmatig over te maken, toont aan dat mensen er nog aan moeten wennen om ook Tikkies vanuit bedrijven te krijgen.  Via een betaallink als Tikkie, verloopt de betaling immers vele malen sneller dan bij handmatig overmaken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.