Ads Top

Een op drie Nederlanders maakt zich op vakantie zorgen over financiën

Maar liefst 34 procent van alle Nederlanders heeft zich op vakantie weleens drukgemaakt over hun financiën. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.316 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Onvoorziene uitgaven lijken hiervoor de belangrijkste reden. Zo zegt maar liefst twee op de drie ondervraagden op vakantie namelijk vaak meer uit te geven dan ze op voorhand van plan zijn.

Opvallend genoeg maken vooral vakantievierende vrouwen zich zorgen over de staat van hun bankrekening (38 procent). Onder mannen bedraagt dit slechts dertig procent van de ondervraagden. Laatstgenoemden zeggen daarentegen vaker te veel geld uit te geven op vakantie: 72 procent tegenover slechts 65 procent van de vrouwelijke respondenten.

Dat financiële zorgen een reis flink kunnen verpesten, blijkt ook uit het onderzoek. Zo zegt maar liefst één op de zes Nederlanders weleens op vakantie met hun partner te hebben geruzied over geld. Onder dertigers bedraagt dit zelfs een kwart van alle ondervraagden. Ook zegt niet minder dan veertig procent van alle respondenten weleens uit financiële overwegingen uitjes en activiteiten op vakantie te hebben overgeslagen en/of producten niet te hebben gekocht. Wederom houden vakantievierende vrouwen veel vaker de hand op de knip dan mannen: 45 procent tegenover 35 procent.

Maar liefst 49 procent van alle ondervraagden zegt voorafgaand aan een vakantie, duidelijk te bepalen hoeveel ze tijdens hun verblijf willen uitgeven. Vooral vrouwen houden er een strak vakantiebudget op na (53 procent), onder mannen bedraagt dit slechts 46 procent van alle respondenten. Maar ook besparen is voor een aanzienlijk gedeelte van hen een serieuze optie. Zo zegt namelijk 46 procent van alle vakantiegangers weleens gebruik te maken van kortingscodes en/of speciale aanbiedingen. Opvallend genoeg doen hoogopgeleiden dit veel vaker dan praktisch geschoolden: vijftig procent tegenover slechts 39 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.