Ads Top

ABN AMRO rapporteert nettowinst van 642 miljoen euro

ABN boekte in het tweede kwartaal sterke financiƫle resultaten. De nettowinst bedroeg 642 miljoen euro, waardoor het rendement op eigen vermogen op bijna 11 procent uitkwam. De netto rentebaten waren met 1.608 miljoen eveneens sterk, en de bank verwacht nu dat de netto rentebaten voor heel 2024 op meer dan 6,4 miljard zullen uitkomen omdat de rente naar verwachting voor langere tijd hoger zal blijven.

Na een sterke verbetering in het vorige kwartaal is de net promotor score (NPS) voor Personal & Business Banking gelijk gebleven. Binnen Corporate Banking steeg de NPS voor zowel Commercial Clients (+12) als Corporate & Institutional Banking (+13) ten opzichte van heel 2023. In de NPS enquĆŖte gaven klanten aan dat zij waardering hebben voor onze expertise en toewijding, en de relatie die zij hebben met onze bank.

In het tweede kwartaal heeft de bank de 10 miljoenste actieve gebruiker van onze succesvolle betaalapp Tikkie verwelkomd. Door de recente overname van de Duitse private bank Hauck AufhƤuser Lampe zal de aanwezigheid op de Duitse markt fors worden versterkt, en met de overname van de neobroker Bux verbreedt ABN zijn productaanbod en digitale expertise en middelen.

ABN gaat door het toekomstbestendig maken van de bank. Zo heeft ze ABN AMRO GPT – een veilige, compliant en eigen versie van ChatGPT – voor alle collega’s geĆÆntroduceerd. Deze technologie wordt nu gebruikt om bijvoorbeeld ontwikkelaars te ondersteunen bij het schrijven en documenteren van softwarecodes, en collega’s te helpen tekst te genereren en informatie uit grote documenten te distilleren. De bank onderzoekt actief de verdere mogelijkheden van Generatieve AI, 'omdat we ervan uitgaan dat deze voorbeelden nog maar het begin zijn.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.