Ads Top

Gros overstappers tevreden met hun zorgverzekering

Nederlanders die via Overstappen.nl zijn gewisseld van zorgverzekering zijn zeer tevreden over hun nieuwe zorgverzekering. 21% gaf aan zeer tevreden te zijn en 70 procent gaf aan tevreden te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Overstappen.nl waarbij klanten ondervraagd werden over hun overstap naar een nieuwe zorgverzekering.

De prijs-kwaliteitverhouding van de zorgverzekering is de belangrijkste reden voor de tevredenheid van de overstappers. 73 procent geeft aan dat de kosten laag zijn in vergelijking met andere zorgverzekeringen. 12 procent geeft aan tevreden te zijn vanwege de uitgebreidere dekking.

Uit eerder onderzoek van Motivaction in opdracht van de ACM in april van dit jaar onder een representatieve steekproef van de Nederlandse bevolking bleek een tevredenheid met de zorgverzekering van 74%. Overstappers zijn dus over het algemeen tevredener over hun zorgverzekering  dan de Nederlandse bevolking.

54 procent van de overstappers heeft naast de basisverzekering ook een aanvullende en/of tandverzekering afgesloten. 26 procent sloot alleen een aanvullende verzekering af, 19 procent sloot alleen een tandverzekering af en 9 procent sloot beide af. De groep overstappers sluit beduidend minder aanvullende verzekeringen af dan gemiddeld in Nederland.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.