Ads Top

Pensioenkosten bij BrightPensioen tegen de trend in omlaag

Waar de kosten bij pensioenfondsen in de tweede pijler flink stijgen, zijn bij BrightPensioen, een speler in de derde pijler, de lopende fondskosten juist omlaag gegaan. De belangrijkste oorzaak van de verhoogde kosten bij de pensioenfondsen zijn de voorbereidingen die ze moeten treffen naar aanleiding van de Wet Toekomst Pensioenen. Dat is iets waar BrightPensioen geen last van heeft.

Bij BrightPensioen zijn de fondskosten tegen de trend in dus juist omlaaggegaan. Daarnaast is het lidmaatschap al jaren hetzelfde bedrag.

Bij groei van het aantal leden - en daarmee het fondsvermogen - zijn is het bedrijf in staat deze kosten zo laag mogelijk te houden. Zo zijn de lopende fondskosten (onderdeel van de beleggingskosten) van ons neutrale fonds in de loop der jaren gedaald van 0,25% naar 0,17% en van het defensieve fonds van 0,21% naar 0,11 procent. En ook de vaste jaarlijkse vergoeding is al sinds de start in 2015 hetzelfde gebleven, ondanks de inflatie. Wij kunnen dit doordat we snel groeien en we hebben geen ‘last’ van de Wet Toekomst Pensioenen.

BrightPensioen heeft een ander prijsmodel dan alle andere spelers in de Nederlandse markt. Waar je bij anderen een percentage van je ingelegde vermogen betaalt, is dat bij BrightPensioen een vaste jaarlijkse lidmaatschap vergoeding van 210 euro. BrightPensioen verdient dus niet aan het belegde vermogen van een klant. Alle andere spelers in de derde pijler doen dat wel.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.