Ads Top

Uniforme ESG-data vereenvoudigen duurzaamheidsrapportages voor zakelijke bankklanten

Meer en betere transparantie en duurzaamheid binnen de financiƫle sector. Met dat doel is de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) samen met acht banken het ESG-dataproject gestart. Gerard Zwartkruis, kwartiermaker voor het project, vertelt over de aanpak en de stand van zaken.

De financiĆ«le sector speelt een rol in de transitie naar een duurzame economie. Banken willen met het ESG-dataproject voldoen aan de groeiende vraag naar transparantie en verantwoording over duurzaamheidsactiviteiten. De sector doet al veel om verduurzaming mogelijk te maken en de impact van activiteiten in kaart te brengen. Door uniforme definities en rekenmethoden vast te leggen in een ESG-dataschema versterken we onze basis om zakelijke klanten efficiĆ«nt te kunnen laten rapporteren over duurzaamheid.  

De eerste stap om toegevoegde waarde te realiseren is het komen tot uniforme definities en rekenmethoden voor ESG-rapportages. Zo kunnen banken op eenzelfde manier de uitstoot van een verstrekte financiering bepalen. Dat leidt tot vergelijkbaarheid en transparantie tussen banken. Dat creĆ«ert ook verder toegevoegde waarde in de keten. Zo profiteren zakelijke klanten door minder administratieve lasten en (mede daardoor) een betere klantervaring: benodigde data wordt namelijk uniform uitgevraagd. En dat alles bij elkaar leidt tot inzichten en handvatten om banken Ć©n klanten te ondersteunen bij de overgang naar de ‘net zero’ economie.’


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.