Ads Top

BNG halfjaarbericht: stijging van nettowinst en groei van de leningportefeuille

Met een nettowinst van 158 miljoen in het eerste halfjaar van 2024 heeft BNG een uitstekende periode achter de rug. De nettowinst bedroeg 17 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het renteresultaat van BNG is uitgekomen op 258 miljoen euro en is daarmee 12 miljoen hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Het renteresultaat is hoger door een stijging van de rentetarieven.

De langlopende kredietportefeuille is uitgekomen op 91,4 miljard. Investeringen van gemeenten trekken aan en ook in de corporatiesector is de vraag naar langlopende kredieten hoog. Dit is het gevolg van toenemende investeringen in nieuwbouw en verduurzaming. Door het huidige investeringsklimaat blijft de kredietvraag in de zorgsector iets achter.

BNG heeft in de eerste helft van het jaar 12,3 miljard euro aan langlopende funding opgehaald, waarvan 5,7 miljard in ESG- formaat. Met 46 procent van de totale obligatie-uitgifte in ESG-formaat ligt BNG op koers om het percentage ESG-obligaties van vorig jaar (41%) te overtreffen. Met de opbrengsten van de ESG-obligaties financiert BNG activiteiten van Nederlandse gemeenten en woningcorporaties die een positieve impact hebben op het milieu en sociale voorzieningen. Hiermee ondersteunt BNG haar missie om maximale maatschappelijke meerwaarde te kunnen realiseren.

De kapitaalpositie van BNG blijft onverminderd sterk. De Common Equity Tier 1-ratio en de leverage ratio bedroegen eind juni 2024 respectievelijk 40% en 11%. Dit is ruim boven de minima die door de toezichthouder zijn gesteld. Hetzelfde geldt voor de liquiditeitsratio’s.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.