Ads Top

Bunq moet geld van klant na opzeggen bankrelatie teruggeven

Bunq moet 2000 euro van een klant teruggeven omdat het de bankrelatie met de klant ten onrechte heeft beƫindigd. Dat heeft het financiƫle klachteninstituut Kifid geoordeeld.

De klant was sinds vorig jaar juli klant bij de bank. Begin augustus vorig jaar werd er geld op de rekening van de klant bijgeschreven, waarvan bunq beweerde dat het van bankhelpdeskfraude afkomstig was.

De bank besloot daarop de relatie met de klant te beƫindigen en het geld op de rekening te bevriezen. De klant stelt dat hij op geen enkele wijze betrokken is bij de door de bank gestelde fraude, witwassen of andere illegale activiteiten. De beschuldigingen van de bank zijn ongefundeerd en onterecht, zo laat de klant tegenover het Kifid weten.

'Uitgangspunt is dat een rekeninghouder na beƫindiging van de bancaire relatie recht heeft op uitbetaling van het resterende saldo; de rekeninghouder heeft immers een vordering op de bank tot uitbetaling van het saldo op zijn betaalrekening', aldus het Kifid.

Verder bieden ook de Algemene Voorwaarden geen grondslag om het geld van de klant te mogen houden, omdat niet vaststaat dat er een legitieme claim van een derde op het saldo is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.