Ads Top

Tuchtrecht Banken publiceert evaluatieonderzoek naar tuchtrecht onder bankmedewerkers

Tuchtrecht Banken heeft grondig onderzoek laten doen naar het functioneren van het bankentuchtrecht. De komende tijd gaat Tuchtrecht Banken het rapport en de bijbehorende aanbevelingen samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) nader bestuderen.
 
De afgelopen periode hebben onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen een grondig onderzoek gedaan naar de doelstellingen en de werking van het bankentuchtrecht en de meningen hierover van betrokken partijen; waaronder de bankensector zelf, externe experts en toezichthouders. Naar aanleiding van het onderzoek constateren de onderzoekers dat wijzigingen in het tuchtrecht gewenst zijn en het rapport roept Tuchtrecht Banken en de bankensector op om hierin een duidelijke keuze te maken.

De onderzoekers doen in dat kader ook diverse aanbevelingen. Een aantal daarvan zijn door Tuchtrecht Banken inmiddels opgepakt. Het gaat dan om het inkorten van de doorlooptijden van tuchtzaken en om het geven van meer voorlichting en het verstrekken van meer informatie via de website van Tuchtrecht Banken.
 
Het bestuur van Tuchtrecht Banken is positief over de kwaliteit van het rapport, dat inmiddels ook met de NVB is besproken. Besloten is om de komende maanden de uitkomsten verder te bespreken. Begin 2025 komt Tuchtrecht Banken met een nadere inhoudelijke reactie op de bevindingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.