Ads Top

Hondenverzekering voor oudere honden tot 50 procent hoger dan jongere honden

Uit onderzoek van vergelijkingssite Overstappen.nl blijkt dat de premies voor hondenverzekeringen flink toenemen naarmate een hond ouder wordt. Het verschil tussen de premie voor een pup van 0 jaar en een 7-jarige hond kan oplopen tot tientallen euro's per maand. Dit komt doordat oudere honden een groter gezondheidsrisico vormen voor verzekeraars, wat leidt tot hogere premies.

De gemiddelde premie voor een hondenverzekering stijgt elk jaar, waarbij de stijging na het vierde levensjaar duidelijk versnelt. Voor een 0-jarige Duitse herder is de premie bijvoorbeeld gemiddeld 29,24 euro per maand, maar tegen de tijd dat de hond 7 jaar oud is, loopt dit op tot 43,17 euro. Dit is een verschil van 13,93 euro per maand. Ook het ras en de grootte van de hond spelen een belangrijke rol in de premiehoogte. Zo kost een verzekering voor een 7-jarige Berner sennenhond gemiddeld 57,19 euro, terwijl een 7-jarige Chihuahua slechts 25,83 euro per maand kost.

Naarmate honden ouder worden, neemt het risico op chronische aandoeningen zoals artritis, hartproblemen en diabetes toe. Oudere honden hebben vaker medische zorg nodig, waardoor ook de dierenartskosten stijgen. Verzekeraars compenseren dit verhoogde risico door de premies jaarlijks te verhogen. Voor sommige rassen, zoals de Duitse herder en de Chihuahua, kunnen de premies tot wel 50% toenemen. Voor een Franse Bulldog, die bekend staat om gezondheidsproblemen zoals ademhalingsmoeilijkheden, stijgt de premie van € 34,- voor een pup naar € 37,13 voor een hond van 7 jaar.




Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.