Ads Top

Rabobank neemt beperkingen voor betaalinstellingen weg

Rabobank heeft toegangsbeperkingen voor betaalinstellingen weggenomen na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).  

Een betaalinstelling zorgt ervoor dat winkeliers diverse betaalmogelijkheden kunnen aanbieden aan consumenten, zowel in de winkel als online. Verder kunnen consumenten via betaalinstellingen geld overmaken naar het buitenland. Betaalinstellingen hebben een zakelijke betaalrekening nodig bij een bank in Europa om toegang te krijgen tot het Europese betalingsverkeer.

De ACM kreeg meldingen van betaalinstellingen die geen klant konden worden bij Rabobank. In de richtlijn betaaldiensten (PSD2) zijn regels opgenomen voor banken om betaalinstellingen deze toegang te geven. De ACM houdt toezicht hierop.

Ook stelt Rabobank geen onnodige financiële eisen en acceptatievoorwaarden meer, zoals hoge omzetdrempels. Daardoor krijgen bijvoorbeeld startups sneller toegang tot een betaalrekening. Rabobank heeft betaalinstellingen die eerder een toegangsaanvraag tot een betaalrekening deden op de hoogte gesteld van de aanpassingen in haar beleid.
 
De ACM wijst erop dat PSD2 geldt voor alle banken. Ook bij andere banken moet het beleid in lijn zijn met de PSD2.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.