BrightPensioen is van start met de campagne ‘Onder de streep’. In deze campagne wijst men consumenten op de grote verschillen in wat je onder de streep overhoudt aan opgebouwd pensioen bij de verschillende spelers in de markt.
Inmiddels is genoegzaam bekend dat de kosten van beleggen een grote invloed hebben op wat je uiteindelijk overhoudt onder de streep. Maar wat de meeste mensen zich onvoldoende realiseren, is dat met name de variabele kosten een flinke negatieve impact hebben op hoeveel je overhoudt onder de streep. Dat gaat al snel om tienduizenden euro’s.
Het is ook niet eenvoudig om dat zelf te berekenen. Daarom start BrightPensioen de campagne ‘Onder de streep’ waarin wordt verwezen naar een rekentool waarmee het verschil in variabele en vaste kosten snel duidelijk wordt. De campagne is zowel online als in het straatbeeld (DOOH) te zien.
Het traditionele procentuele verdienmodel heeft in het recente verleden veel schade berokkend aan het vertrouwen in de financiële sector. Financiële producten met hoge (verborgen) procentuele kosten zorgden voor woekerschandalen en dalend consumentenvertrouwen, Dit was een van de redenen waarom Bright dit totaal anders wilde doen. Een vast bedrag voor de dienstverlening van € 210,- per jaar om de kosten van de organisatie te dekken. Dat bedrag is overigens sinds de start van BrightPensioen in 2015 hetzelfde gebleven, dankzij de snelle groei van het aantal leden.
BrightPensioen belegt tegen kostprijs en de ambitie is om deze zo laag mogelijk te krijgen. Idealiter richting 0%. Sinds de lancering in 2015 zijn de lopende fondskosten (onderdeel van de beleggingskosten) van het neutrale fonds gedaald van 0,25% naar 0,17% en van het defensieve fonds van 0,21% naar 0,11%. Alle leden profiteren dus als Bright groeit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.